ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η Διοίκηση του Σωματείου μας, αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης την περιπέτεια δημόσιας υγείας που περνάει η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος.

Όμως η αναγκαία ατομική ευθύνη θα πρέπει να συμβαδίζει και πολύ περισσότερο να μην υποκαθιστά την κρατική και εταιρική ευθύνη για προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, μπορεί να παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συναδέλφων μας, όμως παράλληλα καταθέτουμε προτάσεις για να θωρακιστούν -όσο είναι δυνατό- οι εργαζόμενοι.

  1. Να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού απολύμανση όλων των χώρων (συσκευασία, παραγωγή, αποθήκη, χημείο, χώροι γραφείων, χώροι τεχνικής υπηρεσίας, εστιατόριο, wc) και των λεωφορείων όπου μεταφέρονται οι εργαζόμενοι, κάθε Σάββατο ή Κυριακή.

  2. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης (αντισηπτικά υγρά, μάσκες, γάντια, κ.ά.). Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους της καθαριότητας όπου έρχονται σε επαφή με απορρίμματα και διαδικασίες καθαρισμού – απολύμανσης.

  3. Να καλύψει η εταιρεία την τέταρτη ημέρα άδειας ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους την αξιοποιούν.

  4. Να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, σε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

  5. Να καλύψει η εταιρεία τα έξοδα κίνησης σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να προσέλθουν στην εργασία τους με δικό τους όχημα για να προστατευθούν και να προστατέψουν τους οικείους τους.

  6. Να διασφαλιστεί η αναγκαία απόσταση 1,5 – 2 μέτρων μεταξύ των εργαζομένων, με την αποσυμφόρηση γραφείων ή άλλων χώρων, καθώς και στη μετακίνηση τους με το λεωφορείο.

  7. Να αποφευχθούν οι υπερωρίες, γιατί ένας εξαντλημένος οργανισμός είναι πιο ευάλωτος στο νόσημα.

  8. Να πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στους χώρους εργασίας και στους μεταφορείς-οδηγούς εμπορευμάτων.

  9. Να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση και να υπάρχει δέσμευση από την εταιρεία ότι θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου αν αυτές υπάρχουν.

  10. Να καταβληθεί το Δώρο του Πάσχα στο πρώτο 15ήμερο του Απρίλη, το οποίο αποτελεί σημαντική οικονομική ανάσα.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Pin It