'Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020 τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ", ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βήμα της Βουλής.

"Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις όπως είχαμε δεσμευτεί. Μιλάμε για ένα ποσό ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, δικαίωμα όμως που επεκτείνεται και σε συνταξιούχους του δημοσίου . Συνολικά ωφελημένοι θα είναι λίγο περισσότεροι από 2,5 εκατ. συνταξιούχοι" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Με την ίδια ειλικρίνεια και τόλμη που η κυβέρνηση εφάπαξ θα εκταμιεύσει αυτό το ποσό πριν από το τέλος του έτους, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η συγκεκριμένη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου. Δεν υπάρχει περιθώριο για ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων αυτού του είδους. Η αλήθεια είναι ότι οι συνταξιούχοι δεν χτυπήθηκαν όσο άλλες κατηγορίες από την πανδημία. Προστατεύτηκαν πλήρως και η Πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες, να εξετάζει προφανώς και τη βιωσιμότητα του χρέους και να κρατά εφεδρείες σε κάθε δύσκολη στιγμή" είπε ο Πρωθυπουργός.

Pin It