Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του  Εμπορικού  Συλλόγου Θηβών έχουν ως πρώτο μέλημα την  στήριξη των εμπόρων και την νόμιμη λειτουργία της αγοράς 

. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης, παρόλα τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος, η αντίδραση της αγοράς αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα ισορροπίας για τη χώρα και η ώριμη αντιμετώπιση της κατάστασης από την επιχειρηματική κοινότητα, μεταφέρει θετικό κλίμα και στους καταναλωτές.

Δυστυχώς όμως μέσα σ΄ αυτό  το τόσο επιβαρημένο κλίμα που επικρατεί στην πατρίδα μας έχουμε γίνει δέκτες  καταγγελιών από διαφορετικούς κλάδους  εμπορικών καταστημάτων  για την μη τήρηση του ωραρίου όπως  Κυριακές , Αργίες   από συναδέλφους, καθώς δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό  και προκαλούν  με ανήθικες κινήσεις,  σε μία περίοδο που το λιανικό εμπόριο είναι κατατρεγμένο.

Βρισκόμαστε σχεδόν  όλοι με  κλειστά τα  καταστήματα  μας με  Πράξη Νομοθετικού  Περιεχομένου ΦΕΚ 17/3/2020-915   και αυτό δημιουργεί νέα  δεδομένα. Η πατρίδα μας  βρίσκεται  σε μία δεινή κατάσταση καθώς όλοι δοκιμαζόμαστε,  αλλά οφείλουμε όλοι να τηρούμε τους νόμους   και όχι να  εκμεταλλευόμαστε συναδέλφους και καταστάσεις.  

Η  Διοίκηση  έχει  ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές όπως  την ΕΛ.ΑΣ., τον Εισαγγελέα   και το Γραφείο  Εμπορίου , τόσο  για την εντατικοποίηση  των περιπολιών  για την προστασία των καταστημάτων  μας, όσο  και για την τήρηση των νόμων από μεριάς  των επαγγελματιών. Δεν θα ανεχτούμε τέτοιου είδους προκλήσεις.. 

Για το λόγο αυτό  σας καλούμε να τηρείτε την νομοθεσία με όσα  αυτή ορίζει   και  ας γίνει  σαφές ότι  σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις, θα  τιμωρούνται με τις ποινές του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα και μάλιστα   με τη διαδικασία του αυτοφώρου.  

 Επιμένουμε να παραμένουν ανοιχτά μόνο όσοι συνάδελφοι επιτρέπεται να λειτουργούν   σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν  δοθεί στο ΦΕΚ 17/3/2020-915. Προσοχή στους Κ.Α.Δ. που λειτουργούν (ενημερωνόμαστε  από τους λογιστές μας ), ώστε να  μην βάζουμε   σε κίνδυνο συμπολίτες  μας και να αποφύγουμε τις κυρώσεις του νόμου .

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ